سکته مغزی

سکته ی مغزی:

روابط عمومي انجمن سكته مغزي ايران، دكتر شهرام اويس قرن بيان كرد: اين آمار در نتيجه تحقيقاتي كه با همكاري 32 كشور در خصوص شيوع و علل سكته مغزي انجام شده، به دست آمده است.
وي گفت: سكته مغزي در تمام دنيا شايع است و در كشور ما نيز از شيوع بالايي برخوردار است؛ به گونه‌اي كه احتمال بروز سكته مغزي در جوانان ايراني هفت برابر بيشتر از جوانان غربي است.
متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه سكته مغزي دومين علت شايع مرگ ايرانيان است، اظهار كرد: در كشور ما به دليل افزايش سن، احتمال بروز سكته مغزي در آينده بيشتر مي‌شود.
اويس قرن شيوع فرهنگ اشتباه شهرنشيني را از جمله علل بروز سكته مغزي در جوانان ايراني دانست و افزود: جوانان ما به دنبال افزايش شهرنشيني دچار عدم تحرك، عدم مصرف ميوه و سبزي و چاقي شده اند كه اين مسائل موجب شيوع سكته مغزي در آنها شده است.
دبير دهمين كنگره استروك ايران خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه عوامل سكته مغزي در بين تمام مردم جهان برابر است، شيوع آن در جوانان ايراني به دليل سبك زندگي و عدم توجه به عوامل سلامتي بيشتر است. جوانان ايراني هنگامي كه دچار عارضه مي‌شوند يا به پزشك مراجعه نمي‌كنند يا در صورت مراجعه و تشخيص، روند درمان را پيگيري نمي‌كنند.
وي تصريح كرد: البته ژنتيك نيز در بروز سكته مغزي نقش مهمي دارد و افرادي كه سابقه خانوادگي اين عارضه را دارند، بيشتر در معرض خطر هستند.
اويس قرن در خصوص انواع سكته‌هاي مغزي و راه‌هاي درمان آن، گفت: سكته هاي مغزي به دو دسته سكته هاي در اثر خونريزي در بافت مغز و سكته هاي در اثر ايجاد لخته در عروق مغز پديدار مي شوند.
وي در مورد سكته در اثر ايجاد لخته در عروق مغز اظهار كرد: چنانچه بيماران در چهار ساعت اول بروز علايم به اورژانس مراجعه كنند، مي توان با تزريق داروي حل كننده لخته تا حد زيادي سلول هاي مغزي را نجات داد و از فلج دايمي يا ناتواني بيمار در صحبت كردن جلو گيري كرد.