سرطان / بحران ملی / پاسخ ملی

سرطان / بحران ملی / پاسخ ملی:

سرطان:

معضلی ملی که عکس العملی در سطح ملی را میطلبد
سهم هزینه های درمانی در بودجه ی کشور های در حال توسعه رشد قابل توجهی دارد و دولت ها در تلاشند تا با کاهش این هزینه ها امکان سرمایه گذاری در حوزه های رفاهی و زیر ساخت های توسعه را فراهم کنند و به مشکلات پایه ای چون بهبود محیط کسب و کار و کاهش نرخ بیکاری رسیدگی شود.


اما رشد روزافزون ابتلا به سرطان با سرعتی نگران کننده، باعث شده تا این بیماری خود به منزله ی بحرانی جدی تلقی گردد که آثار آن همچون مشکلات اقتصادی و بیکاری گریبان گیر تمام اقشار جامعه شود.
در حال حاضر بیش از نیم میلیون نفر در ایران مبتلا به سرطان هستند و هر سال 80 هزار به این تعداد افزوده میشوند و نرخ ابتلا به سرطان نیز در ده سال آینده دو برابر خواهد شد.
این درحالیست که دلایل رشد نرخ ابتلا به سرطان در عادات روزمره ی زندگی ما نهفته است و دلایلی چون سبک زندگی با فعالیت کم، سبد غذایی، آلودگی هوا و سموم موجود در محصولات کشاورزی از اصلی ترین دلایل گسترش این بیماری است. ضمناً کشور های در حال توسعه مسئول دو سوم رشد صد درصدی نرخ سرطان در جهان هستند که خطر سرطان را بیش از پیش برای ایرانیان واقعی جلوه می دهد.
مجموع این شواهد گویای این حقیقت است که در آینده ای نزدیک سرطان نه بعنوان یک پیشامد نادر که گریبان گیر عده ی معدودی میشود، بلکه بعنوان معضلی فراگیر که بخش قابل توجهی از جامعه را تحت تأثیر خود قرار میدهد مطرح خواهد بود و احتمال اینکهه هرکدام از ما بنوعی از این معضل آسیب ببینیم بیشتر می شود. همچنین تأثیرات آن در ابعاد کلان اقتصادی و اجتماعی مشهود و اجتناب ناپذیر خواهد بود.
بنابراین بدست گرفتن ابتکار عمل در مواجهه با این بحران حتمی ضروری و حیاتی است. موفقیت برنامه های کلان دولتی و پروژه های بخش خصوصی عملا در گرو ابعاد مشارکت عمومی در مواجهه با این بحران است که در دو بخش کلی میتواند پیگیری شود:
1- کنترل عوامل محیطی که موجب بروز سرطان میشود که طیف گسترده ای از اقدامات در جهت اطلاع رسانی و اصلاح رویه های موجود در مدیریت شهری، صنعتی، کشاورزی و فرهنگی را شامل میشود.
2- ایجاد بستری متناسب با نیازهای رو به افزایش برای درمان سرطان است بگونه ای که با ایجاد متد ها ، زیر ساخت ها و ارتباطات نوین، برنامه ای قدم به قدم برای بیمار و خانواده اش در پیمودن راه دشوار مواجهه سرطان ترسیم شود. بدین سان فرد و خانواده اش در صورت مواجهه با این بیماری نا امید نخواهند شد و با پیگیری روند درمانی پیشنهاد شده از بهترین امکانات و شرایط بهره مند خواهند شد و شانس بیشتری برای پیروزی در جنگ با سرطان خواهند داشت. همچنین هزینه های درمانی سرطان در سطح کلان به شکل معناداری کاهش پیدا خواهد کرد و کشور میتواند سرمایه بیشتری به پیشرفت و تکمیل متد های درمانی و برطرف ساختن عوامل بروز سرطان اختصاص دهد.
از آنجا که خطر سرطان در آینده ای نزدیک قشر گسترده تری را تهدید خواهد کرد، وظیفه ی شهروندی ما در قبال خودمان و عزیزانمان ایجاب میکند تا در حد امکان با این حرکت همراه شویم تا آینده ای مطمئن تر و شادتر را بتوانیم برای همه متصور باشیم.
بحران سرطان بحرانی ملی است که عواقبش گریبانگبر همه ی ما خواهد بود و عکس العمل ما ددر مواجهه با این بحران نیز باید در حد و اندازه های جدیدت این تهدید باشد.
بر همین اساس کانون حمایت از بیماران صعب العلاج راهنمایی را جهت آموزش راه های ممکن در همراهی و حمایت از برنامه های این کانون ارائه میدهد که شما میتوانید با دانلود و به اشتراک گذاری آن اولین قدم را در این راه خیرخواهانه و “عاقلانه” بردارید.